Kaks Valgat sõlmisid koostöölepingu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna sünnipäeva ajal sõlmisid Valga linnapea Kalev Härk (vasakul) ja Valga linnapea José María Bello Maneiro koostöölepingu.
Linna sünnipäeva ajal sõlmisid Valga linnapea Kalev Härk (vasakul) ja Valga linnapea José María Bello Maneiro koostöölepingu. Foto: Hele Heletäht

Valga linna külastas esmakordselt nimekaim Valga delegatsioon Hispaaniast. Linna sünnipäeva ajal sõlmisid Valga linnapea Kalev Härk ja Valga linnapea José María Bello Maneiro koostöölepingu. Võimalik, et tulevikus sõlmitakse koostööleping ka Valka linnaga.

Koostöölepingu alusel soovitakse arendada koostööd majanduse, hariduse ja kultuuri alal. Samuti lepiti kokku ühiste tegevuste planeerimine eri projektide toel. Loodetavasti tekib koos palju häid ideid, mis omakorda annavad aluse tugevate projektide elluviimisele ning koostöö arendamisele.

Uus sõpruslinn Valga on omavalitsusüksus Pontevedra provintsis, mis asub Hispaania loodeosas Galicia autonoomses regioonis. Tegu on väikse, kuid kultuuriliselt ning ettevõtluse alaselt mitmekülgse linnaga. Kultuurilist tugevust esindab hästi kogukonna liikmete käsitööna valminud liikuvate nukkude linn, kus etendatakse episoode Hispaania ning kogu maailma ajaloost.

Valgas elab kuus ja pool tuhat elanikku, seega sarnaneb ta suuruselt rohkem Valga kaksiklinna Valkaga. Linna sünnipäeva ajal olnud vihmased ilmad külalisi ei heidutanud, sest vihmaste ja suhteliselt jahedate ilmadega ollakse selles piirkonnas harjutud: suviti jääb keskmine õhutemperatuur 20, talviti 10 kanti, samuti on sademete hulk suur.

Valga sai sõbraks Hispaania Valgaga tänavu jaanuaris linnapea Kalev Härgi külaskäigu ajal. Visiidi jooksul lepiti kokku koostöösidemete loomises ning samuti kutsus Härk hispaanlastest sõbrad linna sünnipäeva tähistama.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles