Intervjuu: Margus Suvi – sillaehitaja inimeste ja kiriku vahel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaani kiriku õpetaja kandidaat, kes perega Tartus elab, on kiriku tegemisi eest vedanud aasta jagu. Valga ja kohalikud inimesed talle meeldivad ning linna ajalugu ja kultuuripärand on teda lausa hämmastama pannud.
Valga Jaani kiriku õpetaja kandidaat, kes perega Tartus elab, on kiriku tegemisi eest vedanud aasta jagu. Valga ja kohalikud inimesed talle meeldivad ning linna ajalugu ja kultuuripärand on teda lausa hämmastama pannud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Jaani kirikus on juba aasta ametis olnud õpetaja kandidaat Margus Suvi. Igat inimest, kellega ta suhtleb või kokku puutub, soovib ta tundma õppida – see on tema tee valgalaseks saamisel.

Nädal tagasi sai Valgas esimest korda teoks kirikute öö. Kust selline mõte?

«Võib öelda, et olin selle idee postiljon. Kirikute öö sai alguse Tšehhist. Eestis tehti sellega algust 2012. aastal Tartus. Nüüdseks on tava levinud üha rohkematesse kohtadesse. Mullu oli osalejaid lisaks Tartu kogudustele Nõos, Kõpus ja Suure-Jaanis – kokku 17 kirikut. Sel aastal oli avatud juba 48 kirikut üle Eesti. Olen käinud Tartus kirikute ööl ja sealt see mõte tuligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles