Õppuse jaoks süüdatakse hooned

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju. Foto on illustratiivne.
Tulekahju. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval, 19. juunil algusega umbes kell 10 mängitakse Valgamaal Helme vallas Kirikuküla külas Mekru kinnistul õppusel läbi eluhoone tulekahju. 

Harjutamise tarbeks süüdatakse põlema vana tühi maja ja selle kõrvalhoone, andis teada päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Krundiomanikuga on tema sõnul sõlmitud vastavad kokkulepped. 

Kiik täpsustas, et õppusel osalevad reageerijatena peale päästeameti Lõuna päästekeskuse Valga, Tõrva ja Mustla päästekomandode meeste Viljandi operatiivkorrapidaja ning Karula ja Sangaste vabatahtlikud. 

«Soov ongi ennekõike harjutada koostööd vabatahtlikega ja ühtlasi anda nii kutselistele päästjatele, aga veel tähtsam – vabatahtlikele –, võimalus harjutada hoonetulekahju kustutamist ja inimeste päästmist võimalikult reaalsetes oludes ja nii praktikat saada,» selgitas kommunikatsioonijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles