Kindlustusfirmad ei pruugi nõrga tuule tekitatud kahjusid hüvitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustus. Foto on illustratiivne.
Tormikahjustus. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Swedbank P&C Insurance AS tuletab kindlustusvõtjaile meelde, et kindlustusettevõte võib liiga nõrga tuule põhjustatud varakahju lepingu alusel üldse hüvitamata jätta.

Enne lepingu sõlmimist on oluline hoolikalt läbi lugeda kindlustustingimused, kus on kirjas, millised juhtumid on kindlustusjuhtumid ehk millal on kindlustusfirmal kohustus kahjud hüvitada. Kindlustusfirma tuletab meelde, et kliendid peaksid võtma endale aega ning süvenema lepingu üldistesse piirangutesse ja välistustesse – teisisõnu, tegema endale selgeks, millistel juhtudel puudub kindlustusandjal kohustus kahjusid hüvitada. Vastasel juhul võib pettumus olla märkimisväärne, kui ilmneb, et näiteks tuule kiirus polnud piisavalt suur, et seltsilt hüvitist saada.

Ettevaatusest hoolimata iseloomustavad Eesti ilma tuuleiilid ja äikesetormid, mille eest pole keegi kaitstud. On olnud juhtumeid, kus tuulega katusest lahti pääsenud profiilplekk on lõhkunud elektriliini ja maandunud seejärel naabri kasvuhoones, tekitades ulatuslikke kahjusid mitmele osapoolele. Swedbanki varakindlustuse valdkonnajuhi Kaspar Kauri sõnul saab ka ise ühtteist ära teha, et end tormikahjude eest kaitsta.

"Näiteks on oluline jälgida, et aasta jooksul kõrgust võtnud puud ei ohustaks elektriliinide teekonda," selgitas Kaur. "Tormikahjude ennetamisel on oluline autod majast eemale parkida ning eelnevalt kontrollida, ega aias pole lahtiseid esemeid, mis võivad tugeva tuulega lendu tõusta ning hooneid ja muud vara kahjustada."

Swedbank P&C  Insurance on viimastel nädalatel registreerinud mitmeid suurest tuulest tingitud kahjusid – tänavu esimese viie kuuga on kindlustusfirma aga hüvitanud ilmastikuoludest tingitud kahjusid juba 282 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles