Ühinemisleping saab allkirjad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olulised otsused sünnivad Tõrva gümnaasiumi aulas.
Olulised otsused sünnivad Tõrva gümnaasiumi aulas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 21. juunil kell 16 kogunevad Tõrva gümnaasiumi aulas Helme, Hummuli ning Põdrala valla ja Tõrva linna volikogude liikmed, et teha olulisi otsuseid Tõrva piirkonna nelja omavalitsuse ühinemiseks.

Muu hulgas teevad volikogud otsuse uue omavalitsuse nime osas ja sõlmivad omavalitsuste ühinemislepingu koos sinna juurde kuuluvate lisadega, edastas Tõrva linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Siim Ausmees.

Tõrva linn, Helme, Põdrala ja Hummuli vallad on esimesed Valgamaa omavalitsused, kus ühinemisprotsessi käigus on toimunud rahvahääletus ning allkirjastamisel on ühinemisleping.

9.–11. juunini toimusid neljas ühinevas omavalitsuses rahvaküsitlused, mille kaudu sooviti selgitada välja elanike meelsus ühinemise ning uue omavalitsuse nime osas. Hääletusaktiivsus jäi küll kõigis neljas omavalitsuses tagasihoidlikuks, kuid hääletanud toetasid ülekaalukalt uue omavalitsuse tekkimist 2017. aastal.

Ühinemise tulemusel tekiks Valgamaal 2017. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimiste järgselt 600 ruutkilomeetri suurune omavalitsus, kus elab ligikaudu 6500 elanikku. Uue omavalitsuse keskuseks saab Tõrva linn.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles