Juhtkiri: Vajadusel tuleb sekkuda (1)

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treiman / Postimees / Scanpix

Taas ees seisvad pikad pühad teevad meele rõõmsaks paljudel. On aga neidki, kes nendele teatava ärevusega mõtlevad – näiteks korrakaitsjad või meedikud. Nagu tõdeb tänases Valgamaalases Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik, toovad pikad pühad politseile töökoormuse kasvu. Ta kinnitab, et Valga politseinikud on teinud vastavad ettevalmistused ning nende hingetõmbeaeg jääb pühadejärgsesse perioodi.

Varasemate aastate politseistatistikast on näha, et enamik pühade ajal aset leidvatest juhtumitest, mille käigus inimesed viga saavad, on seotud alkoholi liigtarvitamisega. Joobes isikud on muutunud ohtlikuks nii kaaskodanikele kui iseendale.

Alkoholipoed Valga-Valka piiril ja Valkas pakuvad omajagu ahvatlusi. Mida lähemale jõuavad pühad, seda suuremaks muutub tunglemine odavate vägijookide nimel. Lausa masendus tuleb peale, kui vaadata ostetavaid alkoholikoguseid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles