Jaanipidusid jagub neljale päevale

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarnaselt eelmisega aastaga võib sellelgi aastal Pühajärve jaanitulel teiste seas esinemas näha Karl-Erik Taukarit.
Sarnaselt eelmisega aastaga võib sellelgi aastal Pühajärve jaanitulel teiste seas esinemas näha Karl-Erik Taukarit. Foto: Ardi Truija

Nelja päeva pikkust puhkepausi aitavad sisustada jaaniõhtud maakonna eri paigus, kuhu saab nii raha eest kui tasuta.

Lakkamatu jaanipidude jada algab juba täna õhtul kell 18 Sangaste lossi juures, kus jaanitulele saabujad saavad osa matkast mõisapargis ja hobusõitudest. Kavas on mängud lastele ja lapsemeelsetele. Sangaste vabatahtlikud päästjad on kohal ja tutvustavad oma tegemisi ja tehnikat. Meelt lahutavad Sangaste valla tantsijad, hiljem pakub tantsumuusikat DJ Tõnis Kotsar.

Kolmapäeval saab alguse ja kestab neljapäevani Eesti suurim jaanipidu – Pühajärve jaanituli. Sinna püüdlejad peavad aga arvestama üsna kopsaka piletihinnaga – eelmüügist ostes 15–160 eurot. See-eest pakutakse pidulistele mõlemal päeval ohtralt kodu- ja välismaiseid artiste. Gigi D´Agostino, Koit Toome, Jüri Pootsmann, Smilers ja Tanel Padar & The Sun on vaid mõni näide tuntud nimedest, kes kahel päeval pealaval üles astuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles