Kunstikooli õpilased tegid valmis Jaanikese kooli piirdeaia kujunduse

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hele Heletäht

Valka-Valga kunstikooli eestikeelse õpperühma neljanda kursuse õpilased tegid kursuse lõputöö Valgas, kujundades Jaanikese kooli piirdeaia. Kuus kunstikooli kaheksast õpilast kavandasid Jaanikese kooli õpilaste joonistatud piltide põhjal kursusetöö, millega kujundasid 54 ruutmeetri suurust piirdeaeda, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

"Tellija käe all töö tegemine andis õpilastele kogemuse eluks, kuidas täisealisena hakkama saada töö planeerimisega selle tellimuse saamisest kuni lõpetamiseni," selgitas eestikeelse õppeosakonna juhataja ja kursuse juhendaja Jüri Freiman.

"Praktikatööde hindamine oli 10. juunil, kus kõik kuus kunstnikku said esimest korda maksimumpunktid," rõõmustas juhendaja õpilaste edu üle. Sellise hinnangu andis õpetajate komisjon nii õpilaste kui juhendajate tööle. Teine kursuse juhendaja oli Valev Elerand.

Valka kunstikooli lätikeelsed grupid tegi oma praktikatöö looduses. Valka ümbruses maaliti loodust ning arhitektuurimälestisi.

Järgmisel aasta kevadel tuleb neil õpilastel teha juba diplomitöö ja sellega on 25 tegevusaasta jooksul lõpetamas esimene eestikeelne õpperühm Valka kunstikooli.

Kunstikoolis õpitakse riikliku õppekava alusel ja viieaastase õppekava täismahus lõpetajatele väljastatakse kooli lõputunnistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles