Rattavargad pepsid pole

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaomanik usub, et lukk hoiab varga eemal. Register ja turvamärgid lisavad kindlustunnet.
Rattaomanik usub, et lukk hoiab varga eemal. Register ja turvamärgid lisavad kindlustunnet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvised ilmad on teedele toonud palju rattureid. Alanud on nii rattavõistluste hooaeg kui mõnus kruiisimine tööle ja koju või lihtsalt ajaviiteks. Samal ajal on aktiveerunud rattavargad.

«Kiire kasu saamise eesmärgil haaravad kurikaelad kaasa ratta sõltumata värvist, margist või veel vähem hinnast,» tõdes Rainer Rohtla justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna analüüsitalitusest.

Paraku teatatakse rattavargustest harva ning enamasti kallimate rataste puhul. Mõnel juhul vastavasisuline teave politseini siiski jõuab. Näiteks 15. juunil teatati politseile, et Valgas Soo tänaval varastati öö jooksul lukustatud trepikojast lukustamata maastikuratas Classic. Kahju on 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles