Valga esindajad käisid Hiinas kontakte loomas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delegatsiooni kuulus ka AS Aclima Baltic tegevjuht Monika Morel.
Delegatsiooni kuulus ka AS Aclima Baltic tegevjuht Monika Morel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linna ja ettevõtjate delegatsioon osales 14.–19. juunil Hiinas Tangshani linnas kolmandal Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina kohalike omavalitsusjuhtide kohtumisel ja messidel. Eestist osalesid seal peale Valga veel Narva ja Sillamäe delegatsioon.

Omavalitsusjuhid kohtusid Hebei provintsi ja Tangshani linna esindajatega ning teiste Ida- ja Kesk-Euroopa delegatsioonidega. Kohtumise käigus sõnastati ja kiideti heaks Tangshani konsensus, mis määrab edasised tegevussuunad koostöö ja ärikontaktide tihendamiseks, andis teada Valga linnavalitsuse ettevõtlus- ja arenguspetsialist Sten Otsmaa

Delegatsioon osales keskkonnaalasel foorumil, et ühiselt leida ja arendada keskkonnasäästlikumaid tootmisvõimalusi. Valga linnapea Kalev Härk esines Hiina turismiettevõtjatele suunatud turismialasel konverentsil ettekandega Valgast.

«Sellistel kohtumisel osalemine on Valga linnale äärmiselt vajalik,» leidis Härk. «Hiina on kiirelt areneva majandusega riik ning pakub lõputult võimalusi koostööks. Rahvusvahelised ärikontaktid ja koostöövõimalused võimaldavad suurendada Valga konkurentsivõimet ning arendada linna tervikuna ja luua uusi töökohti.»

Ettevõtjad osalesid spetsiaalselt kohtumise ajaks korraldatud messidel ja näitustel. «Sellistel messidel osalemine pakub mitmekülgseid võimalusi ettevõtluse ja äri edendamiseks,» sõnas ettevõtja Monika Morel Aclima Baltic ASist.

Hiina on küll suur ning mastaabid võrreldes Eestiga hoopis teised, kuid siiski on Hiina väga oluline turg nii impordi kui ekspordi mõttes Eestile ning sellistel ettevõtjatele suunatud välismessidel ja konverentsidel osalemine on konkurentsivõime säilitamiseks väga oluline,« kinnitas ta.

Valga linna esindasid linnapea Kalev Härk ning ettevõtlus- ja arenguspetsialist Sten Otsmaa. Ettevõtetest olid esindatud Aclima Baltic AS, OÜ Rahel-Puit, OÜ Valga Kodutehnika, OÜ Bestroof, Valga Puu OÜ ja Starfeld OÜ.

Järgmine kohtumine ja mess leiavad aset Bulgaarias kahe aasta pärast.

Copy
Tagasi üles