Jaanipühad jätkuvad väga sooja ilmaga, sekka on oodata ka hoovihma ja koguni äikest

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedeli rand
Pedeli rand Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanipühad jätkuvad väga sooja suveilmaga ja peagi on oodata kuni 30-kraadist kuumust, prognoosib ilmateenistus.

BNSi vahendatud ilmateenistuse prognoos lubab vähese ja vahelduva pilvisusega ilma. Kohati võib sadada hoovihma ja tekib udu. Puhub valdavalt edela- ja lõunatuul 2-7 m/s. Sooja on 11-16 kraadi. Peipsi järvel puhub valdavalt edelatuul 3-7 m/s ning laine kõrgus on 0,3..0,7 meetrit. Ilm on sajuta. Nähtavus on mõõdukast heani, võib tekkida udu. Sooja on 13-16 kraadi.

Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikeseoht. Puhub lõunakaare tuul 3-8, saartel puhanguti 12 m/s. Sooja on 18-23, Lõuna-Eestis 25 kraadi. Peipsi järvel puhub lõunakaare tuul 3-7 m/s ning laine kõrgus on 0,3..0,7 meetrit. Sajab hoovihma, võib olla äikest. Nähtavus on mõõdukast heani. Õhutemperatuur on 20-23 kraadi.

Laupäeva öösel on vahelduv pilvisus. Põhja-Eestis sajab kohati hoovihma, võib olla äikest. Hommikuks ilm selgineb. Puhub lõunakaare tuul 2-8 m/s. Sooja on 13-18 kraadi. Päeval on vähese pilvisusega kuiv ilm. Puhub valdavalt edelatuul 5-10 m/s. Sooja on 25-30 kraadi, rannikul kohati 18-20 kraadi.

Pühapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lõunakaare tuul 2-8 m/s. Sooja on 14-20 kraadi. Päeval on vahelduv pilvisus. Mitmel pool sajab hoovihma, kohati võimalik äike. Puhub ida- ja kagutuul 3-10 m/s. Sooja on 25-30, rannikul kohati 20 kraadi.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Sajab vihma, kohati on äike. Tuul pöördub idast edelasse ja puhub 3-10 m/s. Sooja on 16-21 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Ida-Eestis sajab vihma, võib olla äikest. Õhtu poole ilm selgineb ja sadu lakkab. Puhub lääne- ja edelatuul 5-12 m/s. Sooja on 17-23 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles