Pühapäevane kuumus võib kaasa tuua äikese

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Kunnar Rüsülainen

Venemaalt ulatub üle Baltimaade kõrgrõhuhari, Soome kohalt aga liigub madalrõhulohk Venemaale, mis toob Eestisse äikesehooge ja kohati üle 30 kraadi kerkiva termomeetrinäidu.

BNSi vahendatud Ilmateenistuse teatel on pühapäeva öösel oodata vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilma ning kohati esineb udu. Puhub lõunakaaretuul 1-7 m/s. Sooja on 14-20 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõuna- ja kagutuul 1-6 m/s. Lainekõrgus on 0,2-0,6 meetrit. Ilm on sademeteta – nähtavus on hea või mõõdukas, ent kohati võib udu olla. Sooja on 15-18 kraadi.

Pühapäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Hommikupoolikul esineb rannikul kohati udu. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikest ja kohati on sadu tugev. Puhub ida- ja kagutuul 3-9 m/s, kuid äikese ajal aga on tuul puhanguline. Sooja on 26-32, rannikul kohati 20-23 kraadi.

Peipsi järvel puhub kagutuul 1-7 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Lainekõrgus on 0,2-0,6 meetrit. Sajab hoovihma ja esineb äikest. Nähtavus on hea või mõõdukas. Sooja tuleb 25-28 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles