Kadunud vanahärra on leitud

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaal kadnud 64-aastane Taivo
Põlvamaal kadnud 64-aastane Taivo Foto: Politsei

Politsei palus eile abi, et leida Taivo, kes lahkus Laheda vallas Naruskikülas asuvast elukohast 22. juunil ning pärast seda oli tema asukoht teadmata. Mees oli ka varem korduvalt päevi kodust eemal olnud, kuid nendel juhtudel ise alati koju tagasi pöördunud. Nii pikalt pole mees seni kodust eemale jäänud ning see tekitas lähedastes arusaadavalt ka mure, mistõttu paluti politsei abi.

Täna hommikul jätkunud otsingud lõpetati positiivse noodiga, kui politsei teenistuskoer Poisu leidis metsalagendikult kadunuks jäänud Taivo. Mees oli teadvusel, kuid vajas vedelikukaotuse tõttu kiirelt meedikute abi ning ta viidi Põlva haiglasse kosuma. Mehe leiukoht oli tema kodumajast umbes poole kilomeetri kaugusel.

Lōuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik edastas tänusõnad kõigile OPEROG vabatahtlikele, kaitseliitlastele ja mehe sugulastele-tuttavatele, kes eilsest saati mehe leidmise nimel pingutasid.

"Vabatahtlikud leidsid täna jalatsid, mida uskusime kuuluvat Taivole. Tänu sellele leiule kitsenes oluliselt otsiala ning koerajuht Viljo Järvis lasi teenistuskoer Poisul  jalatsite juurest lōhna üles võtta. Kuna piirkonnas oli hulk erinevate inimeste lõhnu juba ees, kammis Poisu maastikku umbes 1,5 tunni jagu, et Taivoni jõuda. Poisu leidis mehe jalatsitest umbes 150 meetri kauguselt," kirjeldas Hallik teenistuskoera tulemuslikku tööd.

Otsingutel osales politseinike kōrval hulk OPEROG vabatahtlikke, lisaks päästeametnikud, kes traalisid üht piirkonda jäänud metsajärve ning kaitseliitlased, kes olid abiks nii maastikul kui otsisid meest droonilennul. "Uhke on töötada sellise pühendunud ja asjaliku meeskonnaga ning südantsoojendav on teada, et meie ühised jõupingutused päästsid Taivo elu," sōnas Helmer Hallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles