Noored pakkusid maitseelamusi terve õppeaasta vältel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Maarika Tikk (esiplaanil) ütles, et enamiku tööst teevad restoranis ära õpilased. Nad saavad seal harjutada nii söögi tegemist, menüü koostamist kui ka teenindamist.
Õpetaja Maarika Tikk (esiplaanil) ütles, et enamiku tööst teevad restoranis ära õpilased. Nad saavad seal harjutada nii söögi tegemist, menüü koostamist kui ka teenindamist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnaelanike seas populaarsust kogunud õpperestoranis Taru oli selle hooaja viimane tööpäev.

Restorani loomise tingis vajadus. Kuna kokaõppes on olulisel kohal ka teenindusoskus ja menüü koostamine, ei jäänud Valgamaa kutseõppekeskusel muud üle, kui luua ise restoran, kus õpilased praktikat saaksid. Proovitud on nii menüüpõhist kui buffet-stiilis teenindust.

Peakokk Renate Hirschon ning õpetaja Maarika Tikk kostsid kui ühest suust, et kõik on sujunud ladusasti. «Õpilased on väga iseseisvad ning ka siinne olukord näitab, et läinud on väga hästi – kõik toit on ju otsas. Ja see on siin üsna tavaline nähtus. See on kokale kiituseks, kui taldrik on tühi,» lisas õpetaja Tikk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles