Valgamaa võimlejatel pealinnas võimlemispeo esimene proov tehtud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa võimlejatel pealinnas võimlemispeo esimene proov tehtud.
Valgamaa võimlejatel pealinnas võimlemispeo esimene proov tehtud. Foto: Teve Rajamets

Eile, 27. juunil sõitsid Valgamaalt Tallinnasse võimlemispeole «Hingelind» Tõrva tantsustuudio Lys liikmed – nii lapsed kui naised. Proovid algasid juba täna hommikul ning tantsijatele armu ei anta: harjutada tuleb varahommikust hilisõhtuni välja.

Gümnaasiumiastme võimlejatel on praeguseks esimene proov möödas. Pirita prooviväljakule saabusid nad juba hommikul kell pool 9. Kahetunnine proloogi proov möödus kiiresti, heatujuliselt ning võimlejad said nautida ka päikesepaistet. Valgamaalt olid Pirita väljakul Lysi võimlejad. Klaudia Sarah Kaar, kes pidi väljakul olema ka juhendaja eest, ütles, et tantsijad on tublid olnud.

«Lysi neiud saavad kiiresti joonistest aru ja kuulavad hästi, kuhu nad liikuma peavad. Selliste võimejatega polegi muret, kui meie päris juhendaja kõrval ei saa olla,» lisas Kaar. Täna kestavad proovid neiudel õhtul kella üheksani.

Võimlemispidu Kalevi keskstaadionil saab teoks 2. juulil ja sellel osaleb umbes 5000 harrastusvõimlejat üle kogu Eesti. Sel aastal tähistatakse 115 aasta möödumist Kalevi asutamisest ja selleks lastakse Hingelind välja ning kutsutakse võimlemise austajad Kalevi staadionile. Võimlejaid on esinemas igas vanuses, alates 1. klassi lastest kuni daamideni välja.

Esinemiskavad tõotavad tulla väga võimsad. Sarnaselt eelnevate pidudega tantsivad võimlejad elava muusika saatel, lavalaudadele astuvad Vallatud Vestid, Getter Jaani ja teised.

Võimlemispidu saab teoks juba viiendat korda. «Hingelindu» korraldab Eesti spordiselts Kalev. Etendused on sel laupäeval, esimene neist algab kell 13 ja teine kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles