Tõrva linn tähistab nädalavahetusel 90 aasta juubelit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linn. Tänavu 90 aasta juubelit tähistav linn asub Õhne jõe ääres keset vaheldusrikast maastikku. Juba 1937. aastal anti paigale suvituslinna staatus. Kaks kaunist järve ja korrastatud järveümbrused on linna uhkus.
Rohelusse uppuvas linnas on rohkelt parke ja rohealasid, lilleklumpe ja peenraid, tooni annavad korrastatud ning kaunid elamud ja kortermajad. Peagi saab uue ilme keskväljak.
Tõrva linn. Tänavu 90 aasta juubelit tähistav linn asub Õhne jõe ääres keset vaheldusrikast maastikku. Juba 1937. aastal anti paigale suvituslinna staatus. Kaks kaunist järve ja korrastatud järveümbrused on linna uhkus. Rohelusse uppuvas linnas on rohkelt parke ja rohealasid, lilleklumpe ja peenraid, tooni annavad korrastatud ning kaunid elamud ja kortermajad. Peagi saab uue ilme keskväljak. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva linn tähistab tänavu oma 90. sünnipäeva. Juubelit tähistatakse mitmesuguste kultuuri- ja spordisündmustega, mis leiavad aset 1.–3. juulini.

Juubelipidustused saavad alguse reede õhtul kell 19 linna keskväljakul, õhtujuht on Esna vallavanem Paavel Koosaar (Harry Kõrvits), kes tuntud teleseriaalist «Naabriplika». Veskijärve saarel annab kontserdi ansambel Kõrsikud ning ning õhtut jääb lõpetama noortebändide kontsert keskväljakul. Seal esinevad ansamblid Connectors ja Hangover, kusjuures Connectorsi juured on pärit just Tõrvast, kuna bändi solist Merlis Malm on ise tõrvakas.

Teise päeva hommik algab laadaga, kus pakutakse nii toidupoolist kui käsitööd. Päeval võib osa saada tänavakorvpalliturniirist noortekeskuse juures. Õhtune programm algab keskväljakul staaride galakontserdiga,

kus esinevad Tõrva linnaga seotud muusikud. Kuulajate ette astuvad Gertu Pabbo, Voldemar Kuslap, Lauri Liiv, Urmas Põldma, Anu ja Triinu Taul, Anne Loho, Monika-Evelin Liiv, Freddy Tomingas ja Tõrva neidudekoor.

Õhtut jääb lõpetama ansambli 2 Quick Start kontsert.

Pühapäev algab sportlikult juubelijooksuga Riiska järve ääres. Päeval saavad pokkerimängijad Igamehe kohvikus osaleda pokkerimeistrivõistlustest. Juubelipäevadele paneb suurejoonelise punkti kontsertetendus «Tõrva 90 – aja jälgedes» Tantsumäel. Etenduses löövad kaasa pea kõik Tõrva etlejad, tantsijad ja muud kollektiivid, keda tavaliselt näha ei saa.

Tõrva linna juubelipidustused jätkuvad kogu aasta vältel, täpsemat infot saab linna kodulehelt.

Juubelipidustustest võtavad osa ka koostööpartneritest omavalitsused Ukrainast Baranovkast, Leedust Lazdijaist ja Poolast Lukowist. Poolakate brassbändi ja leedukate noori lõõtsamängijad on võimalik kuulata-vaadata ka

laupäeval linna keskväljakul.

Tõrva asula sai alevi õigused 1921. aastal ning 2. juulil 1926 andis toonane Eesti Vabariigi valitsus alevi elanike tungival nõudmisel asulale linna staatuse. Tänavu tähistab Tõrva suurt juubelit koos Tapa, Põltsamaa, Türi ja Nõmmega, mis samuti samal aastal linna staatuse said.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles