Juhtkiri: Pidustused taas tulemas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Inimesed küsivad tihti, miks kirjutab ajakirjandus ainult koledatest sündmustest. Ei saa eitada, et murelikuks tegevad teemad domineerivad ka praegu. Maailmas laiemalt on põhjust ju tunda ärevust ja leina. Taas toimus terrorirünnak Türgis. Eilsest Postimehest võib leida sõjaeksperdi arvamuse, et plahvatused võivad Euroopa tänavatel saada tavaliseks nähtuseks, Eestis aga peetakse korruptante inimesteks, kes oskavad elada.

Kerkinud on küsimused Euroopa Liidu lagunemisest, terrorism ja põgenikeprobleem ei näita vähenemise märke. Kuid õnneks võib tõdeda, et kõigest hoolimata jääb vähemalt Valgamaal ruumi ka rõõmsatele uudistele. Siia on rajatud uusi ettevõtteid ja tulemas on mitmeid põnevaid sündmusi, lisaks on maakonnas juubeliaeg.

Näiteks kerkis Valga linna piirile betoonitehas, mis annab juba tööd kaheksale inimesele. Ettevõtja ütleb, et Valgas on ettevõtlus võimalik küll ning pealegi on tal tulevikuks suured plaanid. Uueks aastaks loodetakse aga olla juba valmis riigihangeteks. Igatahes on meil ka optimistlikke ettevõtjaid, kes ääremaa üle ei kurda, vaid suudavad siin näha ka plusse. «Ärgem vaadakem vaid Eestit – elame ju Euroopa Liidus,» ütleb ettevõtte omanik  Märt Piir. «Täpselt sama kaugel kui Otepää, on Valmiera ja Smiltene tootjad, kes veavad väga usinalt betooni Valka.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles