Miks valiti rahva usalduse kaotanud mees tagasi? (2)

, 225 Puka valla elaniku nimel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka elanike allkirjad.
Puka elanike allkirjad. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Puka valla elanikud hakkasid paar kuud tagasi koguma allkirju Puka vallavolikogu esimehe Aleksander Sven Esse umbusaldamise toetamiseks, sest tema tegevus volikogu esimehena oli muutunud inimestele väljakannatamatuks ja vastuvõetamatuks.

Esse sekkus peaaegu kõigisse valla ülesannete täitmisega seotud tegemistesse ning ajakirjanduses esitatud väidete põhjal lahkus selle tulemusena ka endine vallavanem Lembit Luik.

Pärast 23. mail toimunud volikogu istungit tundsid Puka valla inimesed kergendust, sest vallavolikogu nõustus rahva nõudmisega ja avaldas Essele umbusaldust. Kodanikud tundsid, et volikogu on siiski rahva teenistuses.

3. juuni istungil oli aga rahvale šokiks, kui Arno Kangro esitas volikogu esimehe kandidaadina taas Aleksander Sven Esse. Veelgi uskumatum oli, et volinikud Arno Kangro, Silver Laks, Sirle Lüüs, Ana Vink, Vaino Tiidt ja Aleksander Sven Esse ise valisidki Esse volikogu esimeheks tagasi. See oli nagu rahvale näkku sülitamine.

Soovime Esse tagasi valinud volikoguliikmetelt teada, kas 225 valija ehk ¼ arvamus ei tähenda volinikele midagi. (2013. aastal valimistel osalenud 855 Puka valla elanikust 225 andis allkirja Esse umbusaldamise toetuseks.)

Milliste põhjendustega valiti rahva usalduse kaotanud mees tagasi volikogu esimeheks? Kas selleks põhjuseks oli hirm kaotada võimu?

Miks Puka vallavolikogus jagatakse ameteid põhimõttel "käsi peseb kättˮ? Miks Esset toetavad volikogu liikmed lahendavad vallaelu puudutavaid küsimusi läbi isiklike huvide?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles