Valgamaalt liitus Toiduteega viis söögikohta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme vesiveski perenaine Mae Juske leivakojas.
Hellenurme vesiveski perenaine Mae Juske leivakojas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maapiirkondades 120 Eesti toidu pakkujat ja väiketootjat ühendav Eesti toidutee sai veebikaardile. Toidutee ettevõtted pööravad suuremat tähelepanu kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele.

Valgamaalt pääses kaardile viis söögikohta. Neist kaks on Otepää vallast: restoran Mr. Jakob ning Toidupada. Samuti leiab toiduteelt Hellenurme veskimuuseumi Palupera vallast, Nakatu turismitalu Karula rahvuspargi lähistelt ja Sangaste Rukki Maja restorani.

«Toidutee aitab tuua paremini esile maapiirkondade toidukohti, mis pööravad suurt tähelepanu kodumaise ja kohaliku tooraine kasutamisele ning kohaliku köögi tutvustamisele,» ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp. «Toiduteesse kuulumine parandab aga ettevõtte turundusvõimalusi. Valminud veebileht koos veebikaardiga teeb maapiirkondades Eesti toidukultuuri edendavad toidukohad ka tarbijatele paremini leitavaks.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles