Ühinemine külvab Pukas segadust

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige viimane tähtaeg Puka vallal väärikas otsus teha ja lasta lahti Soontaga külast saabub pooleteise kuu pärast. Elanikele on pea pooleaastane viivitus täiesti vastuvõetamatu, ehkki sellele on leitud eri põhjendusi.
Kõige viimane tähtaeg Puka vallal väärikas otsus teha ja lasta lahti Soontaga külast saabub pooleteise kuu pärast. Elanikele on pea pooleaastane viivitus täiesti vastuvõetamatu, ehkki sellele on leitud eri põhjendusi. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Kired isepäise Soontaga küla ümber, mille elanikud avaldanud soovi Puka vallast lahku lüüa, ei taha vaibuda. Nüüd on kõneainet andnud kuuldused, justkui oleks Helme vald soovi tagasi lükanud.

Just selline avaldus tehti Puka vallas arenguakava arutelukoosolekul. Puka valla elanik Piret Vahi, kes samuti kohal oli, peab seda inimeste eksitamiseks.

«Täpselt nii öeldigi, et Helme vald lükkas tagasi Soontaga taotluse ja ütleja oli Aakre küla elanik Jaanis Veskimets. Mina olin teadlik, et kõik sujub, ja siis äkki selline avaldus,» selgitas Vahi segadust külvanud olukorda. «Samas, kohal olid ka vallavanem Andrus Looskari ja vallavolikogu esimees Aleksander Sven Esse ja kumbki ei lükanud seda ümber ka. See oli üllatav.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles