Kooli uuenemine tekitab kollektiivis pingeid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel rindel toimuvad muutused on Valga gümnaasiumi toonud üksjagu pinget. Nii nagu kolib varsti riigigümnaasiumiks muutuv kool välja praegusest majast pildil olevasse hoonesse, muutuvad ka personal ja õppekorraldus.
Mitmel rindel toimuvad muutused on Valga gümnaasiumi toonud üksjagu pinget. Nii nagu kolib varsti riigigümnaasiumiks muutuv kool välja praegusest majast pildil olevasse hoonesse, muutuvad ka personal ja õppekorraldus. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Viimase aasta jooksul on Valga gümnaasiumis leidnud aset olulised kaadrivahetused. Mitu endist töötajat leiab, et muudatused on olnud liiga jõulised.

Märtsis kirjutas Valgamaalane, kuidas gümnaasium otsis korraga õppejuhti, noorsootöötajat ja administraatorit-haldusspetsialisti. Hiljuti viidi läbi konkursid aga viie uue õpetaja leidmiseks. Iseenesest ei ole töötajate vahetumises midagi tavapäratut, kuid Valgamaalast ajendasid olukorda lähemalt uurima kuuldused, et osa töötajate lahkumist ei saa lugeda päriselt vabatahtlikuks, vaid selle peapõhjus on uue direktori tegutsemine.

Eelmise aasta oktoobris lõpetati poolte kokkuleppel töösuhe õppejuht Rudo Lillelehega, selle aasta veebruaris haldusjuht Kalle Adratiga. Mõlemal juhul tõi eelmisel aastal valitud uus direktor Andrus Murumaa esile erinevaid nägemusi kooli arengust. Endised töötajad aga ütlevad mõlemad, et tegelikult tuli initsiatiiv direktorilt.

Copy
Tagasi üles