Intervjuu: Allar Jõks – tundliku sotsiaalse närviga jurist

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Põhjus kohtuda Allar Jõksiga just Hummuli mõisakoolis oli nostalgilist laadi. Presidendiks pürgiv vandeadvokaat on Hummulis elanud ning siin on möödunud tema esimesed kooliaastad. Enne vestlust koolistaadionil tegime ringi koolimaja tühjades klassiruumides ning endine õpilane meenutas kauaaegse õpetaja Endla Miskega endisi aegu – õpetajaid ja koolikaaslasi.

Vähesed teavad, et olete käinud Hummulis koolis, teid seostatakse rohkem Kullamaaga. Millised mälestused olete siit kaasa võtnud?

"Mulle meenub just see mõisakoolile omane pargi lähedus koolimajale. Ja töö – riisumine ja kooliaed. Meenub – spordiväljak oli seal (viipab) – sporditegemine. Mäletan erakordseid õpetajaid. Õpetaja Sööt, kes oli isiksus, õpetaja Puna ... Arvan, et nemad on mind mingil määral kujundanud, kuigi see kõlab ehk liiga pateetiliselt. Aga nii see on."

Copy

Märksõnad

Tagasi üles