Suveks tomatid lauta ja talveks lambad kasvuhoonesse

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopra Karjamõisa tütarettevõtte Kopra Sahver OÜ omanik Reet Luht kinnitab, et mahetootjatena nad suurt saagikust taga ajada ei saa – väetised ja taimemürgid on keelatud.
Kopra Karjamõisa tütarettevõtte Kopra Sahver OÜ omanik Reet Luht kinnitab, et mahetootjatena nad suurt saagikust taga ajada ei saa – väetised ja taimemürgid on keelatud. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Kopra Karjamõis Tõlliste vallas on hakkama saanud millegi traditsioone eiravaga – nimelt lüüakse seal kevadel lambad laudast välja ja sisse tuuakse tomatid, kurgid, parikad. Sügisel jälle vastupidi.

Möödunud aastal Eesti parima mahetootja tiitli välja teeninud Kopra Karjamõis tegeleb nii mahelooma- kui taimekasvatusega, sealjuures teeb seda vägagi uuendusmeelselt.

Vilaski külas asuvad teeäärsed lambalaudad paistavad eemalt nagu hiiglaslikud kasvuhooned ja mõnes mõttes seda ongi. Ehitatud on need metallkonstruktsioonile ja kaetud valgust läbi laskva polükarbonaatkattega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles