KÜLALUGU: Suvi Kaagjärvel: veised karjamaal, maasikad marjamaal, mõis lapsi täis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlik ja südikas Anne Markvart tegeleb talupidamise kõrval veel mitme asjaga: peab teenusekeskust ja MTÜ Kaagjärve Mõis juhatuse liikmena korraldab kohalikku külalelu.
Ettevõtlik ja südikas Anne Markvart tegeleb talupidamise kõrval veel mitme asjaga: peab teenusekeskust ja MTÜ Kaagjärve Mõis juhatuse liikmena korraldab kohalikku külalelu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linna lähistel, kuus kilomeetrit linnast, asub Kaagjärve küla, kus elab 274 inimest. Külas on avatud raamatukogu, töötab teenusekeskus ja tegutseb lasteaed. Elu on uuesti sisse puhutud Kaagjärve mõisakompleksile.

Külas on hulk kortermaju ja kauneid elamuid, kuid ka mahajäetud tootmishooneid ja laudadega kinnilöödud akna- ja ukseavadega kortermaju, mis kunagi rahvast täis olid. Et rahvas külas vananeb ja neid ka vähemaks on jäänud, mainisid kõik, kellega seal juttu ajasin.

Aga ega siis sellepärast külaelu veel soikunud pole. Juba teist aastat on aktiivsete inimeste ja mõisapreiliga koostöös läbi viidud külapäev-jaanipäev, mis sel aastal tõi kohale suure hulga rahvast nii omast vallast kui ka väljastpoolt. Igal aastal on korraldatud külarahvale ka jõulupidu. «Meil puudub küll kooskäimise koht ning noortelgi pole õiget tegutsemiskohta. Oleme oma kokkusaamised teinud siiani raamatukogus või teenusekeskuses,» rääkis MTÜ Kaagjärve Mõis juhatuse liige Anne Markvart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles