KÜLALUGU: Korterisuuruses raamatukogus 7000 köidet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Vanags, kellele meeldib väga raamatuid lugeda, on leidnud endale südamelähedase töö kohalikus raamatukogus.
Kaja Vanags, kellele meeldib väga raamatuid lugeda, on leidnud endale südamelähedase töö kohalikus raamatukogus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaagjärve raamatukogu paikneb neljatoalises korteris, kuhu koliti üle kümne aasta tagasi. 2007. aastast töötab seal Kaja Vanags, kes sealses külas elanud üle kolmekümne aasta.

Kaagjärvele tulles oli naine sovhoosis kassapidaja. Pärast sovhoosi likvideerimist pidasid nad koos abikaasaga 16 aastat kohalikku külakauplust. «See võttis ära kogu aja ja mingil hetkel ei tasunud poepidamine enam ära, loobusime. Nüüd tegeleb abikaasa metsaga ja mina saan pühenduda raamatutele. Mulle endale meeldib juba lapsest peale väga lugeda,» sõnas Vanags.

Lugejaid on arvel 140 ning raamatukogus on üle 7000 raamatu. «Raamatukogus käijad on pigem vanemad inimesed, kuid on ka noori ja koolilapsi. Nõutud on kriminaalromaanid, psühholoogilised ja armastusromaanid. Hästi võetakse ka käsitöö- ja kokaraamatuid. Palju laenutatakse ajakirju-ajalehti ning käiakse neid kohapealgi lugemas,» rääkis Vanags.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles