Külalugu: Vanaprouadel pika ea saladus teada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tragid ja tegusad vanaprouad Ilme Siht (vasakul) ja Armilda Kivi ütlevad kui ühest suust, et Kaagjärve külas on hea ja tore elada, sest loodus on ilus ja kõik vajalik käe-jala juures.
Tragid ja tegusad vanaprouad Ilme Siht (vasakul) ja Armilda Kivi ütlevad kui ühest suust, et Kaagjärve külas on hea ja tore elada, sest loodus on ilus ja kõik vajalik käe-jala juures. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohtusin Kaagjärvel kahe rõõmsa ja tegusa vanaprouaga, kes seal elanud pea terve oma elu.

81aastane Ilme Siht tuli Jõgevamaalt Kaagjärvele 1967. aastal sugulaste kutsel. «Pidin saama tööle loomakasvatuse brigadiriks, kuid vaja oli kassapidajat ja mind susati sellele kohale. Mul polnud rahaasjadest aimugi, kuid töötasin sellel ametikohal 11 aastat. Siis ehitati valmis suurfarm ja läksin sinna juhatajaks. Hiljem töötasin veel laohoidjana ning nüüd olen juba 30 aastat pensionäripõlve maitsnud,» rääkis Ilme.

Vanaproual on viis last ja üheksa lapselast. «Elan korteris ning minuvanusel on Kaagjärvel väga hea elada. Kõik on käe-jala juures: kauplus, linn lähedal, bussiühendus päris hea. Külaelugi on viimasel ajal väga elavaks muutunud. Ilus loodus on siin samuti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles