KÜLALUGU: Markvartide pere: oleme kodukoha patrioodid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupõline kaagjärvelane, Ratsimäe talu peremees Aare Markvart pole kunagi isegi mõelnud mujale elama asumisest. Talu hobused teevad tihtilugu küla- ja perepäevadel vankrisõite ning huvi selle vastu on suur, eriti lastel.
Elupõline kaagjärvelane, Ratsimäe talu peremees Aare Markvart pole kunagi isegi mõelnud mujale elama asumisest. Talu hobused teevad tihtilugu küla- ja perepäevadel vankrisõite ning huvi selle vastu on suur, eriti lastel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Anne ja Aare Markvart tegid talupidamisega algust 2007. aastal. Praegu tegelevad nad oma Ratsimäe talus raskeveohobuste aretusega ning kasvatavad lihaveiseid, aga ka maasikaid.

Kaagjärves on nad elanud terve oma senise elu. 42aastane Anne on õppinud veterinaarvelskriks, kuid selleks ajaks, kui ta lõpetas Väimela tehnikumi, kohalik sovhoos likvideeriti. «Praktikal sain sovhoosis käia. Enne ettevõtlusega tegelemist töötasin hulk aastaid häirekeskuses,» rääkis Anne.

Abikaasa Aare oli kohalikus sovhoosis mehhanisaator, kes pidevalt eesrindlaste nimekirjas oli ja aumärke  pälvis. «Vene ajal oli elu lõbusam, ise olin noorem ja rahvast oli siin rohkem. Tol ajal valitsenud plaanimajandus oli aga tagantjärele mõeldes aburdne: tehti palju mõttetut tööd, taga aeti numbreid, mitte kvaliteeti. Töösse suhtumine oli ka teine,» meenutas Aare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles