Valgas juhtus raske tööõnnetus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas käivad mahukad vee- ja kanalisatsioonitrassi ehitustööd. Foto on illustreeriva tähendusega.
Valgas käivad mahukad vee- ja kanalisatsioonitrassi ehitustööd. Foto on illustreeriva tähendusega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval juhtus Valgas raske tööõnnetus.

Kella 13 paiku paigaldasid vee-, gaasi- ja kanalisatsioonitrasside ehitusega tegeleva ettevõtte töötajad linnas kanalisatsioonitoru. Teiste mehhanismide kõrval teostati tegevust ka 850 liitrit mahutava kopaga.

Ekskavaatori koppa oli varasemate tööde käigus kogunenud väljakaevatud pinnasejääke, mida pärast tööde lõppu välja ei raiutud ning mis miinuskraadide tõttu kopa põhja kinni külmusid. Saabunud plusskraadid ja vihm sulatasid pinnase kopas lahti.

Õnnetuse hetkel 1,9 meetri sügavuses töötas kaevandis abitööline. Umbes viiekümnekilone lahti sulanud pinnasekamakas kukkus mehele selga, põhjustades talle raske seljavigastuse.

«Tegemist on kahtlemata tavapäratu tööõnnetusega. Muutlike ilmastikuolude saabudes võib töökohal ette tulla asjaolusid, millega ei ole osatud arvestada. See tõestab, et tuleb tähelepanu pöörata ka ettenägematutele ohufaktoritele ning püüda ohtlikke situatsioone vältida,» kommenteeris juhtunut tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni tööinspektor-uurija Kalmer Kärblane.

Tööõnnetuse asjaolude ja põhjuste väljaselgitamisega tegeleb Tööinspektsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles