Juhtkiri: Odav elukindlustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekogule minnes tuleks kindlasti päästevest selga panna.
Veekogule minnes tuleks kindlasti päästevest selga panna. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui pimedal ajal ringi liikuda, jääb mulje, et inimesed mõistavad üha enam helkuri tähtsust – seda, et tegu on tõepoolest liikluses kõige odavama elukindlustusega. Muidugi ei saa ka sel juhul välistada asjaolude halba kokkulangemist, mis kokkuvõttes õnnetuseni viib, kuid risk on igal juhul kordades väiksem.

Sama enesestmõistetav, nagu on helkuri kasutamine pimedal ajal, peaks olema päästevesti selgaajamine väiksemat sorti veesõidukisse istumise eel. Paraku kinnitab hiljuti läbi viidud uuring, et paljud alahindavad päästevesti tähtsust. Näiteks selgus, et vaid 66 protsenti vastajatest, kes käivad paadiga sõitmas, kannavad alati päästevesti.

Sestap käivitas päästeamet hiljuti ka veeohutuskampaania, mis keskendub päästevesti kandmisele. «Paljud hea ujumisoskusega inimesed eeldavad, et neil pole päästevesti tarvis. Paraku juhtub traagilisi õnnetusi ka heade ujujatega. Oluliseks saavad teised tegurid, nagu külm vesi, vigastus, kiire vool, terviserikked või muud ettenägematud takistused,» selgitas ameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles