Juhtkiri: Hakkame oblasti(te)ks?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: arhiiv

President Lennart Meri hüüatas pärast lindiskandaali 1995. aastal teatraalselt «Hakkame oblastiks!». Nii soovis ta tähelepanu juhtida sellele, kuivõrd visalt on taandumas nõukogude mentaliteet inimeste mõtetest ja hoiakutest.

Viimaste kuude arengud on oblastitel põhineva elukorralduse taas meelde tuletanud. Sedapuhku põhjusel, et elu riigis tundub üha vääramatult keerduma kolme-nelja suurema tõmbekeskuse (või peaks ütlema oblastikeskuse) ümber. Nagu oli Eestis aastatel 1952–1953 kolm oblastit: Pärnu, Tallinn ja Tartu.

Järjekordne näide liikumisest oblastikeskse elukorralduse poole on maanteeameti kava, mille kohaselt saab tulevast aastast riiklikku sõidueksamit teha vaid kaheksas Eesti linnas. Aastast 2018 plaanib amet eksami vastuvõtte kuues linnas: Tallinnas, Rakveres, Pärnus, Tartus, Kärdlas ja Kuressaares.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles