Kohus mõistis väidetava kiremõrvari vangi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimahuti juurde, kus surnukeha lebas, toodi ka lilli ja küünlaid.
Prügimahuti juurde, kus surnukeha lebas, toodi ka lilli ja küünlaid. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Läti 1. astme kohus mõistis pikaks ajaks vangi noormehe, kes süüdistuse kohaselt kaksiklinna Valga-Valka Läti poolel mullu Eestist pärit noormehe mõrvas.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Inga Karpova sõnul peab arvatav tapja 15 aastaks vangi minema ja tasuma ohvri omastele ka kopsaka hüvitise – 35 000 eurot.

Mullu, 21. mai varahommikul levis vähem kui 6000 elanikuga vaikses ja rahulikus Valka linnakeses šokeeriv uudis. Rūjiena (Ruhja) tänaval mikrorajoonis asuvate viiekorruseliste majade vahelt prügikonteinerist leiti 20aastase noormehe surnukeha. Tema surm oli saabunud ilmselt pussitamise tagajärjel.

Arvatav mõrtsukas peeti peagi pärast kuritööd kinni peeti. Uurimise käigus tegi Läti politsei kindlaks, et mehe surmani viinud sündmustejada käivitas isiklike suhete pinnalt tärganud konfliktiga kahe noormehe vahel. «See oli üks kurb armastuse ja armukadeduse lugu,» rõhutas ajakirjanik.

Valgamaalasele teadaolevalt oli mõrva ohver Tallinna Ehituskoolis õppinud vene rahvusest noormees. Piirilinna sattuski ta seoses sellega, et tutvus piirilinna Valka äärelinnas elanud neiuga. Paraku sai see tutvus ja armumine noorele mehele saatuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles