KÜLALUGU: Orienteerumisele pühendunud perekond

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Kotov koos abikaasa Ehaga. Nad on spordilembesed ja tegusad olnud kogu oma elu.
Toivo Kotov koos abikaasa Ehaga. Nad on spordilembesed ja tegusad olnud kogu oma elu. Foto: arhiiv

Pea 40 aastat Lüllemäel elanud Eha ja Toivo Kotov on terve elu olnud seotud orienteerumisega. Orienteerumisklubi Juku-Peedu eestvedajatena seisavad nad praegugi üheskoos hea selle eest, et rahvas looduses liiguks.

Kohtla-Nõmmelt pärit Eha ja tallinlase Toivo viis kokku sport, täpsemalt matkad ja orienteerumine. 1978. aastal pakkus abikaasadele tööd Lüllemäe spordibaas ning sellest ajast peale ongi nad Lüllemäe elanikud. «Sügisel saab 38 aastat siin elatud. Elame küla servas oma majas,» rääkis Eha.

Pärast spordibaasis töötamist oli Toivo Karula sovhoosis peaenergeetik, hiljem oli tegev munitsipaalettevõttes. Eha töötas sovhoosis raamatupidajana. Nüüdseks on mõlemad pensionärid, kuid ei malda kodus istuda, vaid on  aktiivsed spordi- ja külaelu edendajad. Eha veab eest 1994. aastal asutatud Karula naisseltsi ning Toivo  orienteerumisklubi Juku-Peedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles