Hoidiste valmistamine on sel suvel mullusest suurem

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised. Pilt on illustreeriv.
Hoidised. Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maxima Eesti kaupluste ostustatistika viitab, et sel aastal valmistavad eestimaalased hoidiseid märgatavalt aktiivsemalt kui mullu.

Maxima Eesti ostujuht Kristina Mustonen ütles, et tänavu hakkas nõudlus hoidiste säilitamiseks vajalike vahendite ja suhkru järele kasvama veel varem kui mullu ehk juba juunis.

Mullu juunis ostsid eestimaalased Maxima kauplustes igapäevaselt keskmiselt 11 000 kilogrammi suhkrut. “Sel aastal tõusis nõudlus suhkru järele juba 25 protsendi võrra – 15 000 kilogrammini päevas,” lausus Mustonen.

Tarbimise kasvu on Mustoneni sõnul märgata ka teiste kaupade puhul, mis on otseselt seotud moosikeetmise ja muude hoidiste valmistamisega. Näiteks on mitmesuguseid sügavkülmikusse sobivaid säilituskarpe ostetud ligi 75 protsenti rohkem kui mullu ning tühjade klaaspurkide müük on lausa kaks korda kõrgem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles