Juhtkiri: Rohkem riskijulgust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukohvikute päev Valgas.
Kodukohvikute päev Valgas. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Valgamaal on viimastel aastatel aset leidnud mitu sündmust, mis mõnes muus Eesti paigas varem järele proovitud. Näiteks oli kaksiklinna festivali ajal Valgas esimest korda kirikute öö, mis omajagu elevust tekitas ja kaasatulijaid leidis. Eelmisel aastal aga korraldati Tõrvas esimesena Valgamaa linnadest kodukohvikute päev, mis tänavu leidis aset ka Otepääl ja Valgas.

Ühest küljest võib nuriseda: kas siis Valgamaal uusi ideid ei sünnigi, et teistest paikadest algatusi üle võetakse. Tegelikult sünnib küll – kas või Valga militaarfestival on mastaapsuselt Eestis pigem ise teerajaja rollis. Laupäeval aga saab Karula vallas teoks esimene mõisate tuur, mille käigus keskendutakse neljale valla mõisale: Kaagjärve ja Karula mõisale, kirikumõisale Lüllemäel ja karjamõisale Rebasemõisas.

Oleks kilplaslik taguda endale kahe käega vastu rinda ja kuulutada, et vaid meie maakonnas sündinud ideed siin elluviimist väärivad. Eesti on liiga väike, et headest algatustest mitte eeskuju võtta. Sestap tuleb tunnustada Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktorit Ülle Juhti ja tema meeskonda, kes mitmel pool kogemusi hankimas käisid ja nüüd maakonnakeskuses esimese kodukohvikute päeva korraldasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles