Vaimse tervise kabinet avas haiglas taas uksed

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas on Valgas asuvas kabinetis ametis arst-konsultant Maire Reinsalu (vasakult), vaimse tervise õde Ilja Tretjakov ja sotsiaaltöötaja Eda Lepik.
Teiste seas on Valgas asuvas kabinetis ametis arst-konsultant Maire Reinsalu (vasakult), vaimse tervise õde Ilja Tretjakov ja sotsiaaltöötaja Eda Lepik. Foto: Liisi Ploom/Valgamaalane

Valga haiglas tegutsev vaimse tervise kabinet, mis vahepeal suletud oli, on taas oma uksed avanud.

Juunist jätkab kabinet, kus spetsialistid laste ja noorte vaimse tervise muresid lahendavad, tegutsemist Tartu Ülikooli kliinikumi psühhiaatriakliiniku koosseisus.

«Abi peab olema võimalikult lähedal, sest mida kiiremini saab laps abi, seda parem,» selgitas kliinikumi psühhiaatriakliiniku laste ja noorukite vaimse tervise keskuse vanemõde Ruth Tohvre. «Mitte alati ei vaja laps psühhiaatrit, vaid piisab ka nõuandest ja ärakuulamisest. Väga palju muresid on sotsiaalse taustaga ning seetõttu on kabinetis ka sotsiaaltöötaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles