Valga linna elanikud uuringu järgi riiklikes üürikorterites eriti elada ei himusta (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed hindasid seda, kuivõrd tõenäoline on, et nad valiksid praeguse elukoha asemele elamise riiklikult toetatud üürikorteris?
Inimesed hindasid seda, kuivõrd tõenäoline on, et nad valiksid praeguse elukoha asemele elamise riiklikult toetatud üürikorteris? Foto: Graafika: Marju Kuusk

Kui Eestis keskmisena elab üüripinnal iga seitsmes inimene, siis Valgas iga kahekümnes. Lõviosa valgalasi eelistab elada isiklikus korteris või majas ning riiklikud üürikorterid neid suurt ei ahvatle.

Riiklikult toetatud üürielamute programmi väljatöötamiseks tehtud uuringust selgus, et Eestis elab 70 protsenti inimestest korterites. Korterites elamine on rohkem levinud Tallinnas ja suurtes linnades ning vähem väiksemates linnades. Valgas elas korterites ainult 44 protsenti küsitletutest.

Eestlaste seas on rohkem levinud elamine endale kuuluval eluasemel. Ainult 14 protsenti elab üüripinnal, sealjuures Viljandis ja Valgas ainult kolm ja viis protsenti. Üüripinnal elamine on levinud Tallinnas ja suuremates tõmbekeskustes, kus see ulatus viiendikuni.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles