Juhtkiri: Kust piim tuleb?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää õpilasmalev.
Otepää õpilasmalev. Foto: Monika Otrokova

Mitu maal tegutsevat ettevõtjat on viimastel aastatel avaldanud oma kogemuste põhjal veendumust, et üha rohkem on Eestis sirgumas noori, kellele maaelu täiesti võõras.

Näiteks kinnitas Palupera vallas asuva Ponimaa perenaine Tiiu Toots, kes talus pidevalt seda külastavate lastega kokku puutub, juba mullu, et lapsed ei oska enam looduses olla. «Paljud, kes tulevad, ei julge poni puutudagi, rääkimata siis selgaistumisest. Lapsed istuvad päevad läbi arvuti taga, väljas ei käi, loodust ega loomi ei näe. Nõrgaks ja araks jäävad.»

Õnneks on Eestis jätkuvalt elujõulised õpilasmalevad, millest osa ka maapiirkondades tegutseb. Seega saab vähemasti osa linnanoori sellega seonduvalt maaelust teatava ülevaate. Samuti leidub maal ettevõtjaid, kes õpilastele suviti maal tööd pakuvad. Näiteks on aastaid noored leidnud tööd maasikapõldudel, sealhulgas ühe Valgamaa suurema maasikakasvataja Mati Nurme juures Hummuli vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles