EOK saadab Rio olümpiamängudele 46 sportlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe.
Tanel Laanmäe. Foto: Sille Annuk

Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee kinnitas reedel Eesti koondise Rio olümpiamängudeks, kuhu kuulub 46 sportlast 13 spordialalt ja 44-liikmeline tugipersonali koosseis.

EOK president Urmas Sõõrumaa väljendas heameelt tugeva ja mitmekülgselt komplekteerunud koondise üle. „Lähetada olümpiamängudele 46 sportlast 13 spordialalt on kindlasti meie selle olümpia esimene õnnestumine. Olümpiamängudele kvalifitseerumise tingimused on paljudel aladel äärmiselt rasked ja juba olümpiale jõudmine on kinnituseks sportlase kuulumise kohta oma ala maailma tippu,“ rääkis Sõõrumaa.

„Olümpia eel räägitaks palju lootustest ja ootustest võita medal. Kahtlemata on medali võitmine olümpiamängudelt iga sportlase ja kindlasti ka riigi jaoks oluline. Selle mõju spordile ja laiemalt tervele Eestile on raske üle hinnata. Eelnevate hooaegade tulemuste põhjal julgen väita, et meil on potentsiaali nendel mängudel tõusta medaliriikide sekka. Kas see lootus ka täitub, näeme juba peatselt. Eelkõige ootame meie sportlastelt Rios oma hetkevõimete maksimaalset realiseerimist. Kui õnnestunud pingutust kroonib ka kõrge koht võistluse protokollis siis saavad meie ootuste kõrval täidetud ka meie lootused,“ sõnas Sõõrumaa.

„Peatselt algavate XXXI suveolümpiamängude eel soovin Eesti olümpiapere poolt meie sportlastele-treeneritele jõudu, meelekindlust ja usku endasse ning oma võimetesse. Keskendudes vaid sooritusele ja laskmata kõrvalisel end mõjutada tuleb ka tulemus. Kui võimalikud kõhklusmomendid takistavad keskendumist, võtke Riosse kaasa teadmine, et teid toetavad teie otsustes ja teile on kaasa elamas terve Eesti. Soovin Eesti olümpiakoondisele veelkord edu ja palju õnnestumisi Rios,“ ütles EOK president.

EOK spordidirektori Martti Raju hinnangul sujus Eesti koondise komplekteerimine Rio olümpiamängudeks tõrgeteta. „2016 olümpiamängude ettevalmistusprogrammi alguses neli aastat tagasi oli koondise kandidaatide ringis ligi 100 sportlast. Olümpiamängude kvalifikatsiooni sõela suutis neis läbida 46 sportlast. Selle tulemusega võib rahul olla. Sportlaste arv koondises on piisavalt suur, et selle põhjal eraldatud abipersonali kohtadega saame suuremate probleemideta koondise teenindamise korraldatud,“ rääkis Raju Rio olümpiamängude koondise komplekteerimisest.

“Mingeid erilisi üllatusi olümpia kvalifikatsiooniperiood ei toonud. Juba kaks aastat tagasi olime koondise suuruseks prognoosinud 42-45 sportlast ja see plaan jooksis ilusti täis. Positiivne üllatus on kvalifitseerunud kergejõustiklaste suur arv. Kahju on aga, et  kõige napimalt pidi olümpia ukse taha jääma vehklemismeeskond,“ sõnas Raju.

Rio mängudega seonduvatest viimastest ettevalmistustest tõi Raju välja, et ROK on oma kinnituse mängude toimumiseks andnud. „Vajalikud spordirajatised, olümpiaküla jm olulisem on valmis ja ka ära testitud. Palju räägitud Zika viiruse leviku ohutase on toodud madalamale ja mingeid erilisi piiranguid olümpiamängudel see kaasa ei too. Seega kõik on saadud korda, nagu arvata võiski. Mängud toimuvad plaanitud mahus ja kujul,“ rääkis Raju.

EOK täitevkomitee kinnitatud Eesti koondis Rio olümpiamängudeks on järgmine

Jalgrattasport: Rein Taaramäe, Tanel Kangert

Judo: Grigori Minaškin

Kergejõustik: Gerd Kanter, Grit Šadeiko, Jaak-Heinrich Jagor, Karl Robert Saluri, Ksenija Balta, Liina Luik, Lily Luik, Liina Laasma, Leila Luik, Magnus Kirt, Maicel Uibo, Martin Kupper, Rasmus Mägi, Risto Mätas, Roman Fosti, Tanel Laanmäe, Tiidrek Nurme

Laskmine: Peeter Olesk

Maadlus: Ardo Arusaar, Epp Mäe, Heiki Nabi

Purjetamine: Anna Maria Sepp, Deniss Karpak, Ingrid Puusta, Karl-Martin Rammo, Kätlin Tammiste

Sulgpall: Raul Must, Kati Tolmoff

Sõudmine: Allar Raja, Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Sten-Erik Anderson (varu)

Triatlon: Kaidi Kivioja

Tõstmine: Mart Seim

Ujumine: Maria Romanjuk, Martin Allikvee

Vehklemine: Irina Embrich, Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk (varu), Nikolai Novosjolov

Vibulaskmine: Laura Nurmsalu

Taasiseseisvumise järgsel perioodil on senini Eesti suurim olümpiakoondis olnud  2008 Pekingi olümpiamängudel, kuhu lähetati 47 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles