Karula mõisatuur meelitas kohale üle poolesaja tuuritaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula mõisatuur
Karula mõisatuur Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Esmakordselt toimunud Karula mõisatuur tutvustas nelja valla mõisat:Karula ja Kaagjärve mõisat, Rebasemõisa karjamõisat ja Lüllemäe kirikumõisat

Laupäeva hommikul kell 11 anti esmakordselt korraldatud mõisatuurile start Kaagjärve mõisas, kus kohaletulnutele tutvustas Kaagjärve mõisa ajalugu kohaliku muinsuskaitse seltsi esinaine Vaike Puudersell.Mõisast ja mõisategemistest rääkis mõisapreili Maritta Pillaroo.Ringkäik tehti nii Kaagjärve Alamõisas kui ka Mäemõisas.

Jätku sai tuur Lüllemäe kirikumõisas, kus kohalik kirikuõpetaja Enno Tanilas tutvustas huvilistele kirikumõisa ja kiriku ajalugu. Kohaletulnutel oli hea võimalus külastada kõrtsi,kus perenaine Ave Siilak pakkus rahvale kalja ja koduõlut ning morssi. Söögiks oli perenaine koos tütrega valmistanud kartulisalatit, sülti, keedetud ube ja koduseid vahvleid.”Rahvast käis siit läbi päris palju ja oli nagu tõeline kõrts-söödi,joodi, aeti omavahel juttu ja peeti tulevikuplaane.Oleme täna siin perega rakkes , tore ettevõtmine igatahes,”arvas perenaine.Kahju oli tal aga sellest, et kõrts enam ei tegutse.”Siin käis aastaid tagasi ikka väga palju rahvast, lisaks kohalikele mujaltki. Peaks ikka sellele hoonele uuesti elu sisse puhuma,” arvas Ave.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles