Nädala lõpp tõotab tulla suviselt soe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet tuletab meelde, et kuumad ilmad meelitavad veekogude äärde tavapärasest rohkem inimesi, aga kõige toreda kõrval ei tohi ära unustada enda ja oma lähedaste ohutust.
Päästeamet tuletab meelde, et kuumad ilmad meelitavad veekogude äärde tavapärasest rohkem inimesi, aga kõige toreda kõrval ei tohi ära unustada enda ja oma lähedaste ohutust. Foto: Arvo Meeks

Alanud nädal tuleb mõõdukalt soe ja valdavalt kuiv, kuid nädala lõpp võib tuua ka äikest, samas ka kuni 27 soojakraadi, prognoosib ilmateenistus.

Teisipäeval jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuvööndi piirimaile ning kohatiste vihmahoogude võimalus ulatub 25 protsendini, seda eelkõige päevasel ajal. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Öösel on sooja 9-15, päeval 18-23 kraasdi.

Kolmapäeval nihkub Venemaalt madalrõhkkond meile lähemale, samas tugevneb lääne poolt ka kõrgrõhuala mõju ja nii ulatuvad üksikud sajupilved vaid Ida-Eestisse, sajuvõimalus on 25 protsenti. Öösel on tuul nõrk, päeval loode- ja põhjatuul tugevneb. Öösel on 9-15, päeval 18-23 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit madalrõhkkonna läänepoolne serv. On pilvine ja mandril on sajuvõimalus 25-50 protsenti, kuid sajuhulgad on väikesed. Tugev põhjakaare tuule lisab jahedust. Öösel on sooja 11-16, päeval 17-20 kraadi, Eesti lääneservas, kus pilvisus on hõredam, kuni sooja kuni 23 kraadi.

Reedel ilmakaardil muutusi pole, jätkuvalt on Eesti madalrõhuala kauges lääneservas. Kohati sajab hoovihma, suurem on sajuvõimalus Kagu-Eestis. Puhub nõrk ja mõõdukas põhjakaare tuul. Öösel on sooja 9-15, päeval 19-24 kraadi.

Nädalavahetuse ilm sõltub sellest kui kaugele põhja liigub Venemaa madalrõhuala kese. Kui see jääb Volgamaale, ootab Eestit nädalavahetusel ja uue algul hoo- ja äikesevihmadega soe suveilm. Madalrõhkonna põhjapoolsema asendi puhul on hoovihmadega jahedapoolne ilm.

Laupäeval ja pühapäeval süveneb Eesti kohal Venemaa madalrõhulohk koos frontaaltsooniga. Mitmel pool sajab vihma, suureneb ka äikeseoht, sajuvõimalu 40-75 protsenti. Põhjakaare tuul nõrgeneb ja pühapäeval pöördub tuul idakaarde. Öösel on sooja 11-16, päeval 18-23 kraadi, pühapäeval võib Venemaal asuva madalrõhkkonna keskme lõunapoolse asendi korral meile saabuda soojem õhumass ja õhutemperatuur tõuseb Ida-Eestis 27 kraadini.

Järgmise nädala esmaspäeval moodustub 50-75-protsendilise tõenäosusega üle Eesti lääne idasuunaline madalrõhuvöönd ja hoovihmad jätkuvad. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Öösel on sooja 12-16, päeval 19-24 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles