Arvamus: Valga linnapea: aeg on vastu hakata ja häälekalt tegutseda

, Valga linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Härk
Kalev Härk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohalikud inimesed ja valitsejad väljaspool Tallinna pingutavad kogu hingest, et elu Eestis oleks igal pool täisväärtuslik ja atraktiivne. Aeg-ajalt pingutab valitsuski ja puistab näpuotsaga projektipõhiselt raha küll puhta vee, küll kultuuri- ja külaelu toetuseks. Kõik tundubki ilus, kuni mõni riigiasutus teatab, et ei näe põhjust, miks peaks väljaspool Tallinna inimestega tegelema. Las inimesed võtavad vaba päeva ja käivad parem nende juures.

Põhjendused on erinevad: küll teenuste optimeerimine, kvaliteedi tõstmine, kokkuhoid ja nii edasi. Nii lastakse kogu kohalikku elu väärtustav pingutus allavett.

Kuigi üksikult võttes ei ole tõesti suurt vahet, kas postkontori tegevust pakutakse iga nurga taga, siis tavaliselt järgneb ühe teenuse kadumisele «eeskujust» nakatatud järellaine, kus ühe riigiasutuse pealinna põgenemise varjus lasevad jalga ka teised. Lisaks sellele on selline teenuste kokkutõmbamine selge signaal ka erasektorile, et selles piirkonnas vähendab riik oma kohalolu ja mõju, mistõttu on riskantsem sinna ka investeerida oma tootmise loomiseks või teenuste pakkumiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles