Mõisatuur meelitas kohale üle poolesaja ajaloohuvilise

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed said Rebasemõisas ratsutada ja lambaid paitada ning seda võimalust nad ka agaralt kasutasid, sest ega linnalaps taluloomi ju iga päev näe, ratsutamisest rääkimata.
Lapsed said Rebasemõisas ratsutada ja lambaid paitada ning seda võimalust nad ka agaralt kasutasid, sest ega linnalaps taluloomi ju iga päev näe, ratsutamisest rääkimata. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Esimesel Karula mõisatuuril said huvilised tutvust teha piirkonna nelja mõisaga. Kohalikud giidid avasid külalistele mõisate ajalugu, kogeda sai omaaegset kõrtsimelu ja ratsutada mõisaradadel.

Tuur algas laupäeva hommikul Kaagjärve mõisas, kus mõisa ajalugu tutvustas kohaliku muinsuskaitse seltsi esinaine Vaike Puudersell ning kunagistest ja praegustest tegemistest rääkis mõisapreili Marite Pillaroo. Ringkäik tehti nii Kaagjärve Ala- kui ka Mäemõisas.

Jätku sai tuur Lüllemäe kirikumõisas, kus kirikuõpetaja Enno Tanilas tutvustas huvilistele kirikumõisa ja kiriku ajalugu. Kohaletulnutel oli hea võimalus külastada kõrtsi, kus perenaine Ave Siilak pakkus rahvale kalja ja koduõlut ning morssi. Söögiks oli perenaine koos tütrega valmistanud kartulisalatit, sülti, keedetud soolaube ja koduseid vahvleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles