Külastusmängul hoog sees ja huvilisi käib ohtralt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilisel kella kolmesel kontserdil, mida Palupera mõisakool juba aastaid mõisapäevadel korraldab, laulis prantsuse šansoone, vene romansse ja eesti armastuslaule Diana Klas, keda saatis klaveril Jüri Aarma.
Traditsioonilisel kella kolmesel kontserdil, mida Palupera mõisakool juba aastaid mõisapäevadel korraldab, laulis prantsuse šansoone, vene romansse ja eesti armastuslaule Diana Klas, keda saatis klaveril Jüri Aarma. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Palupera mõisakool osaleb ka tänavu mõisate külastusmängus. Kuuest suvisest mõisapäevast kolm on läbi saanud ning huvilisi, kes näitustel ja kontsertidel käinud, on olnud hulgaliselt.

Laupäeval ja pühapäeval läbi viidud mõisapäeval tutvustas giid igal täistunnil mõisa ajalugu. Avatud oli kohvik, kus pakuti maitsvaid kooke, kodust seljankat ja makarone hakklihaga. «Rahvast käib ikka söömas. Mõisakoogi maitsevad enam-vähem kõik mõisapäevale tulnud ära,» sõnas kohviku perenaine. Proovisin ka ise ahvatleva välimusega mõisa- ehk porgandikoogi ära ja hea oli see küll!

Avatud oli näitus, kus sai vaadata läbi aastate kasutuses olnud küünlajalgu ja erisuguseid atribuute, nagu näiteks kinofilmide ja diapositiivide näitamiseks mõeldud aparaate, fotoaparaate, projektoreid. Neid tutvustas huvilistele Palupera kooli matemaatikaõpetaja Arvet Silk, kel pühapäeval ka sünnipäev oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles