Ralli pakkus elamusi viimaste kilomeetriteni

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevase ja kõige pikema katse ajal oli külastajatel valida pealtvaatamiseks mitme koha vahel. Mõnes paigas oli aga juurdepääs üsna keeruline, kuna hiljuti Lõuna-Eestit räsinud torm oli sulgenud nii mõnegi väikse metsatee.
Laupäevase ja kõige pikema katse ajal oli külastajatel valida pealtvaatamiseks mitme koha vahel. Mõnes paigas oli aga juurdepääs üsna keeruline, kuna hiljuti Lõuna-Eestit räsinud torm oli sulgenud nii mõnegi väikse metsatee. Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Nädalavahetus möödus autoralli tähe all. Kolme päeva järel krooniti võitjaks lõunanaaber Ralfs Sirmacis. Kohalikule publikule pakkus rõõmu aga Rainer Ausi kolmas koht.

Pühapäeval lõppenud Rally Estonia sai ootamatu lõpplahenduse, kui terve nädalavahetuse liidritoolil istunud Aleksei Lukjanuk katkestas eelviimasel katsel ja võitjaks kerkis seejärel hoopis lätlane Ralfs Sirmacis. Teise koha sai ERC-sarja üldliider Kajetan Kajetanowicz ning kolmanda kohaga rõõmustas kodupublikut Rainer Aus.

Reede õhtul anti start kitsastel Tartu linnatänavatel ning seal võidutses mullune üldvõitja Lukjanuk. Laupäeva varahommikul esimese kiiruskatse ajal võis tunduda, et traditsioonilist ralliilma seekord ei tule. Taevalaotus oli hall ning tibutas hõredat vihma – pigem tundus, et varustus pidanuks sisaldama kummikuid ja vihmakeepi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles