Ministeerium hakkab uurima hariduse korruptsiooniriske

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Justiitsministeerium sõlmis Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskusega lepingu haridusvaldkonna korruptsiooniriskide ja pettuste uuringu läbiviimiseks.

Uuring kaardistab Eesti haridussüsteemi suuremad korruptsiooniriskid ning pakkub välja nende lahendused. Vaadeldavateks sihtrühmadeks, kelle arvamusi kaardistatakse, on hariduseteenuse kasutajad, haridusasutuste juhid ning töötajad.

Põhiküsimused, millele uuringu esimeses osas tuleb leida vastused, on järgmised:

millistes hariduse valdkonna sektorites on pettuse-ja korruptsiooniriskid suuremad;

millised on hariduse valdkonna korruptsiooni laadid;

kui sageli ja milliste tegevuste puhul esineb korruptiivset käitumist (altkäemaks, huvide konflikt, onupojapoliitika jne);

millised on juhtimistasandite ja haridusasutuste töötajate erinevad rollid riskide tekkimisel;

kuivõrd tajuvad hariduse valdkonna töötajad ise hariduse valdkonna korruptsiooniriske ning tegevuste seotust erinevate korruptsioonivormidega.

Uuring viiakse läbi hiljemalt 2017. aasta aprilliks.

Sarnase uuring tervishoiuvaldkonna korruptsiooni kohta valmis Justiitsministeeriumi tellimusel 2011. aastal.

Tööde teostamist finantseeritakse Euroopa Liidu rahastatavast programmist: „TA&I süsteemi kohaliku sotsiaalmajandusliku mõju suurendamine ja nutikas spetsialiseerumine“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles