Kaevetööd tõid koolihoovist välja inimluud ja fragmente eri aegadest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval said Valgas Vabaduse tänava koolihoovis kaevetöid teinud töömehed ootamatu leiu osaliseks: mullast tulid välja inimsäilmed ning plaat nime ja daatumitega.

Erakütte Valga osakonna töömeestel on praegu käsil Vabaduse tänava koolihoone – rahva seas tuntud kui Marta Pärna maja – kaugküttetorustiku remont ning teisipäeval süvendi kaevamise käigus nad luude ja plaadi otsa sattusidki. Et tegemist on muinsuskaitsealaga, teavitati leiust ka vastavaid ametnikke ning leitud plaat toimetati Valga muuseumi direktori Andres Rattasepa kätte.

«Teisipäeva keskpäeval toodi mulle kaevamistööde käigus leitud plaat, kus on peal Juhan Sorra nimi ja daatumid: 3.04.1866–22.06.1931. Teavitasime leiust kohe ka muinsuskaitseametit. Kuna ameti Valgamaa inspektor on puhkusel, helistasin Tartusse Martti Veldile, kes on muinsuskaitse ameti nõunik arheoloogiamälestiste alal,» jutustas Rattasepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles