Mures naabri mesilastega riigilt seaduslikku abi ei saa

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimases hädas Valgamaalase poole pöördunud Renno Tauk seostab oma sõnul juba instinktiivselt üle naabriaia paistvaid tarusid mesilase valusa pistega ning see on viinud temalt ja tema pereliikmetelt igasuguse isu aias midagi ette võtta.
Viimases hädas Valgamaalase poole pöördunud Renno Tauk seostab oma sõnul juba instinktiivselt üle naabriaia paistvaid tarusid mesilase valusa pistega ning see on viinud temalt ja tema pereliikmetelt igasuguse isu aias midagi ette võtta. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Tõrvas elav noorpere on tõsiselt kimpus olnud mesinikust naabriga. Väidetavalt ähvardavad võõras aias lendavad mesilinnud nii allergilist pereema kui nelja-aastast väikelast.

«Ole ettevaatlik – nad lendavad seal!» hoiatas turvalisse kaugusesse hoidev perepea Renno Tauk ajakirjanikku, kui see naabri mesitarusid aianurgast pildistada soovis. Kuigi vilu ilmaga olevat mesilasi natukene vähem, oli selgelt näha, kuidas valusa astlaga varustatud putukad lageda aialapi kohal edasi-tagasi sumisesid.

Tauki sõnul sai kogu asi alguse eelmisel aasta suvel, kui noor mees otsustas viimaks oma elukaaslase kodukrundi aias midagi ette võtta. Püsti sai pandud suitsuahi, aiamajake ja üles haritud põllutükk, kuid oma kätetöö nautimist varjutasid pidevad nõelatasaamised naabri aias elutsevatelt mesilastelt, kelle tarude lennuteed nende poole on suunatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles