Homme algab Mulgi kultuuri festival

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudaastane Mulgi kultuuri festival Nava talus. Näidend «Läbi Venemaa» rääkis nelja Eesti naise reisist koju.
Möödunudaastane Mulgi kultuuri festival Nava talus. Näidend «Läbi Venemaa» rääkis nelja Eesti naise reisist koju. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme algab Karksi vallas Lilli külas Nava talus Mulgi kultuuri festival, mis kestab pühapäevani. Kõigil kolmel festivalipäeval etendub laval algupärane näidend «Riia linna advokaat», mille autorid on Jaak Kõdar ja Silvia Soro.

Lugu räägib Mulgimaa Leeli talu peremehe Hans Sootsi ja tema suure pere elust ja saatusest. Teatritüki aluseks on tõesed dokumendid riigiarhiivist, Hans Sootsi välja antud ajaleht Oma Maa ja lähedaste ütlused.

«Valisime seekordse näidendi peategelaseks põllumehe, juristi, advokaadi, pereisa, lehetoimetaja, vaese rentniku poja ja Leeli suurtalu peremehe Hans Sootsi. Olen veendunud, et kui me poleks seda teinud nüüd, poleks mitte keegi seda tulevikus teinud. Iga inimese elus on midagi erakordset ja selle lootusega uurisime arhiive ning kirju. Sõnadest said monoloogid ja dialoogid,» rääkis Jaak Kõdar teatritüki sünniloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles