Lõuna-Eesti huvikoolid said riigilt üle 10 000 euro toetust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne
Raha. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva-, Valga- ja Võrumaa huvikoolid said Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) korraldatud projektikonkursi “Varaait vol 12” kaudu kokku 10 150 eurot toetust erinevate tegevuste elluviimiseks ja vahendite parandamiseks.

Ühtekokku toetati 10 projekti. Neist neli Põlva ning kolm Valga ja Võru maakonnas. Populaarseimaks valdkonnaks oli muusika, millele pühendub koguni seitse projekti. Sport on fookuses kahes ja tehnika ühes ettevõtmises.

Kolme maakonna peale suurima üksiku toetuse sai Motoklubi K&K MTÜ Valgamaalt, et soetada vahendeid Valgamaa noorte tehnikakeskuse mehaanikaringile.

ENTK suunajuhi Gerttu Aaviku sõnul keskendus tänavune konkurss varasemast enam koostööprojektidele, et mitme omavalitsuse ühise tegevuse abil pakkuda noortele senisest avaramaid ja mitmekülgsemaid võimalusi.

“Ühest küljest julgustame huvikoole, noortekeskusi, koole ja teisi noortega vahetult tegelevaid asutusi ja organisatsioone aktiivsemalt ja mitmekülgsemalt koostööd tegema, sest nii loodavad võimalused, kontaktid ja tegevused on oluliselt avaramad kui üksi tegutsedes,” ütles Aavik. “Teisest küljest tähendab koostöö meie jaoks noorte kaasamist projekti koostamise kõikidesse etappidesse alates vajaduste kaardistamisest lõpetades ellu viimisega. Meil on väga hea meel, et edukaid näiteid selle kohta on ka Lõuna-Eestis.”

Viie aasta jooksul saab 50 Valga linnas ja ümbruskonnas elavat noort tänu uutele vahenditele võtta osa Valgamaa noorte tehnikakeskuse mehaanikaringi tööst. Projekti käigus soetatakse kaks restaureerimise komplekti, mis on vajalikud huvikoolile kuuluva kahe Apex 50 ATV korda tegemiseks. Soetatud vahendid aitavad sellel õppeaastal osaleda lisaks kümnel noorel mehaanikaringis ja neil on piisavalt vahendeid õppetöö läbiviimiseks.

Põlva Spordikooli võrkpallitreeningutel osalejate treening- ja võistlustingimused paranevad tänu uute postide soetamisele. Noorte algatuse tulemusena avatud poiste treeningrühm tingis vajaduse ka treeningtingimusi laiendada. Kui kaasaegsed ruumid leiti koostööpartneritega, siis postide soetamiseks raha ei jagunud. Tänu toetusele on võimalik nüüd Põlvamaa noortel heades tingimustes treenida.

Võrumaal saavad Võru spordikooli noored endale teivashüppeks vajalike teivaste komplekti, mida saavad kasutada ka üldhariduskoolide õpilased.

Eesti Noorsootöö Keskuse projektikonkurss "Varaait vol 12" huvikoolidele eelarve suurus 2016. aastal oli 147 488 eurot. Konkurssi toetab Haridus- ja Teadusministeerium Hasartmängumaksu Nõukogu vahenditest.

Projektikonkursiga toetati õppevahendite soetamist ja restaureerimist olemasolevate tegevusformaatide arendamiseks ning uute loomiseks. Toetuse eesmärk on mitmekesistada huviharidust, eelkõige tehnika ja looduse valdkonnas, elavdada huviharidust pakkuvate organisatsioonide vahelist koostööd ning kaasata noorsootöösse ja huviharidusse vähemate võimalusega ja seni kaasamata noori.

Projektikonkursi “Varaait vol 12” toetuse teema, projekti elluviija või peapartner, projekti pealkiri ja toetussumma:

Põlvamaa

muusika; Põlva Muusikakool; “Põlva Muusikakoolile tšello soetamine orkestrile kõlapildi parandamiseks” – 800

muusika; Räpina Muusikakool; “Akordionimäng tõusuteel Räpina Muusikakoolis” – 800

muusika; Värska Muusikakool; “Digitaalse akordioni soetamine Värska Muusikakoolile” – 500

sport; Põlva Spordikool; “Võrkpallipostid Põlva Spordikoolile” – 1100

Valgamaa

muusika; Tõrva Linnavalitsus; “Helitehnika soetamine Tõrva Muusikakoolile” – 1300

muusika; Valga Muusikakool; “Kitarr ja helitehnika Valga Muusikakoolile” – 1300

tehnika; Motoklubi KK MTÜ – mehhaanika; “Valgamaa Noorte Tehnikakeskuse mehaanika ringi vahendite soetamine” – 1500

Võrumaa

muusika; Antsla muusikakool; “Antsla Muusikakooli digitaalklaver” – 1200

muusika; Vastseliina Muusikakool; “Kahe monitorkõlari soetamine Vastseliina Muusikakooli ansamblikoosseisudele” – 350

sport; Võru Spordikool; “Võru Spordikooli õppekeskkonna parandamine ja õppevahendite uuendamine” – 1300

www.entk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles