Narkokurjategijad mõisteti süüdi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakk, mis üritati bussiga Tallinna saata
Pakk, mis üritati bussiga Tallinna saata Foto: Lõuna prefektuur

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette 11 inimest vanuses 25–33 eluaastat, keda süüdistati narkokuritegude toimepanemises. Nüüdseks on selles asjas kohtuotsus jõustunud. Kõik kohtu alla antud inimesed on kuritegude toimepanemises süüdi mõistetud ning nad kannavad karistust.

Süüdi tunnistatud inimeste hulgas on kaks naist ja üheksa meest ning tegemist on Valga- ja Tartumaa elanikega. Selle kriminaalasja eeluurimise ajal viibisid vahi all kaks meest ja naine.

Süüdistuse kohaselt omandas Rain Kosemets (snd 1982) käitlemise eesmärgil vähemalt 4430 milliliitrit ja üle 18 500 grammi narkootilist ainet GBLi, mis leiti ning võeti ära politsei poolt eelmise aasta 17. novembril läbiotsimiste käigus. Kriminaalasja materjalidest selgub, et Kosemets hoidis narkootilist ainet Valgas asuvas elukohas ning andis ainet edasi kas üksi või koos elukaaslase Merily Urbanikuga (snd 1984).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles